Skip to main content

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk eerst een proefles te volgen voordat ik mij inschrijf voor vioolles en wat zijn de kosten hiervan?

Inderdaad is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Je kunt dan kennis maken met de docent en vragen stellen over de lessen. Natuurlijk pakken we de viool er ook bij en spelen we een stukje. Een proefles is gratis en verplicht je tot niets.

Heb ik al een viool nodig om de proefles te kunnen volgen?

Voor een proefles heb je nog geen viool nodig. Mocht je besluiten je in te schrijven voor vioolles, dan is het wel handig om een viool te kopen of te huren bij een vioolbouwer.

Wordt er in de schoolvakanties ook vioolles gegeven?

VioolschoolRotterdam.nl houdt dezelfde schoolvakanties aan als de basisscholen in Midden Nederland. In die weken is er geen vioolles. Ook op feestdagen is er geen les.

Hoeveel lessen worden er per jaar gegeven?

Er zijn net zoveel lesweken viool als het basisonderwijs. Dit betekent dat er 38 lessen per jaar worden gegeven. In de schoolvakanties is er geen les.

Is het mogelijk om vioolles bij mij thuis te krijgen?

Ja, dat kan. Er worden dan wel reiskosten en reistijd in rekening gebracht. Het is dus voordeliger om naar viool les te komen

Wat heb ik nodig om vioolles te kunnen volgen?

Natuurlijk heb je een viool nodig. Daarnaast ook lesboeken en een aantal andere materialen. Deze zijn te bestellen bij Van der Heijde Bladmuziek en  Arc Verona

Wat kost een vioolles?

Dat hangt er vanaf waar je voor kiest. Kijk hiervoor bij Tarieven.

Vanaf welke leeftijd kan ik op vioolles?

Vanaf een 5 a 6 jaar. Dit is per kind verschillend.

Kan je ook om de week vioolles volgen?

Voor beginners is dit niet mogelijk. In het beginstadium is continuïteit in de lessen erg belangrijk en daarom bieden we voor beginners allen wekelijkse lessen aan. Ben je al wat verder dan is om

de week les wel een optie maar wij adviseren het niet.

Moet je noten kunnen lezen om te starten?

Nee zeker niet. We werken in het begin veel auditief en noten lezen leer je geleidelijk.

Waarom is de proefles niet gratis?

Wij verzorgen les op maat. Bij VioolschoolRotterdam.nl werken we gediplomeerde en ervaren viooldocenten, waardoor de proefles een volledige vioolles is zoals je die kunt verwachten wanneer je je inschrijft. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat en de viooldocent deze proefles ook zal voorbereiden rekenen we een bedrag van €10,-

Waar worden de vioollessen gegeven?

De docenten hebben thuis een lesruimte. Om privacy redenen staat de straatnaam wel, maar het huisnummer niet op de website vermeld. Op het kaartje kun je zien in welke straat de leslocaties zich bevinden. Na het boeken van de proefles ontvang je van ons uiteraard het volledige adres.

Worden gemiste lessen ingehaald?

In principe worden lessen die door de leerling worden afgezegd niet ingehaald. Een enkele keer gebeurt het dat je docent zelf moet spelen aangezien wij zelf regelmatig op het podium staan. In dit geval word je les van zelfsprekerd ingehaald. Dit gebeurt dan in de roostervrije weken.